Juodosios raganos metai
Season of the Witch (2011)
Žanras: Nuotykių, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2011-02-04
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

2011-aisiais prasideda Juodosios raganos metai. Ar tu jau drebi iš baimės?

Juodosios raganos turi paties šėtono galių – jos kiaurai mato žmogaus širdį ir gali manipuliuoti jo jausmais, gali užnuodyti mintis, iššaukti pragaro ugnį, kuri sudegins žmogaus sielą.

„Norėčiau, kad žiūrovai išsigąstų, – sakė Holivudo žvaigždė Nicolas Cage‘as, filme „Juodosios raganos metai“ suvaidinęs XIV amžiaus kryžiaus karų riterį Benamą. – Tikiuosi, kad sukūrėme baugų filmą. Žinoma, tai nėra klasikinis siaubo filmas, juosta kuria labiau emocinę bei psichologinę įtampą. Bet šiame filme yra visko“.

2011 metų sausio 7 dieną, per aktoriaus Nicolaso Cage‘o 47 metų gimtadienį, įvyks pasaulinė mistinio nuotykių filmo „Juodosios raganos metai“ premjera. O po poros savaičių filmas atkeliaus ir į Lietuvos kino teatrus.

Pirmojo ryškumo kino žvaigždė Nicolas Cage‘as yra vienas produktyviausių aktorių Holivude. Per pastaruosius porą metų aktorius suvaidino daugiau nei 10 filmų. Tačiau naujausias N.Cage‘o filmas „Juodosios raganos metai“ yra aktoriui išsiskiriantis. Pirma, tuo, kad aktorius pats žavisi mistiniais siaubo filmais, todėl vaidinti šioje juostoje jam buvo didžiulis iššūkis. Aktorius teigia, kad šiame savo karjeros etape iššūkiai jam ir yra svarbiausia.

„Vaidmuo turi būti iššūkis man. Turiu žinoti, kad jis mane praturtins, suteiks naujų žinių. Turiu jausti, kad galiu atsiduoti personažui taip, kaip, tarkim, karžygio Benamo vaidmeniui filme „Juodosios raganos metai“. Tikiu juo, tikiu savimi, atliekančiu šį vaidmenį“, – aiškino N.Cage‘as.

Juostą „Juodosios raganos metai“ režisavo Dominicas Sena („Dingti per 60 sekundžių“, „Operacija „Kardžuvė“), jam talkino operatorius Amiras Mokri („Greiti ir įsiutę“, „Transformeriai 3“) bei prodiuseriai Charlesas Rovenas („Tamsos riteris“) ir Ryanas Kavanaughas („Robinas Hudas“).

Juosta buvo nufilmuota Europoje – Vengrijoje, Austrijoje, Kroatijoje. Prieš pradedant filmuoti aktoriai porą savaičių praleido gūdžiuose Europos miškuose, kad galėtų įsijausti į mistišką filmo atmosferą. Aktorė Claire Foye, suvaidinusi jaunąją raganą, sakė, kad nemaža dalis scenų buvo filmuojama naktimis, todėl neretai šiurpuliai lakstydavo po kūną.



Kryžiaus karų riteris Benamas (Nicolas Cage‘as) grįžta į maro nuniokotą gimtinę. Mirštantis kardinolas paveda jam užduotį – pristatyti ritualiniam teismui jauną merginą (Claire Foy), kuri, kaip manoma, yra ragana sukėlusi marą. Kryžininkas sutinka, tačiau su sąlyga, kad gražuolė susilauks sąžiningo teismo prieš sudeginant ją ant laužo. Benamas jaučia simpatiją merginai, tačiau jo širdį drasko abejonės, kad tai gali būti raganos pinklės.

Riteris ir jo bendražygiai išsiruošia į kelionę net nenumanydami, kad tamsiosios jėgos stos jiems skersai kelio.

Atvykus į vienuolyną, kur raganai turėjo būti įvykdyta ritualinė egzekucija, riteris ir jo bendražygiai randa mistiškai pražuvusius vienuolius. Pragaro vartai atsivėrė. Riteris, negailestingai žudęs kitatikius kryžiaus žygiuose, dabar turės stoti akis į akį su ištikimiausiu velnio tarnu – ragana. Ne kiekvieną sielą galima išgelbėti.

Režisierius: Dominicas Sena („Dingti per 60 sekundžių“, „Operacija „Kardžuvė“)

Vaidina: Nicolas Cage‘as („Dingti per 60 sekundžių“), Ronas Perlmanas („Pragaro vaikis“), Claire Foy, Christopheris Lee („Žiedų valdovo“ trilogija) ir kiti.