Įvairaus amžiaus žiūrovams
Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)
Žanras: Animacija
Sukurta: DreamWorks
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-10-28
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Grėsmingas baisūnas aplink šokinėja!

Populiariausi Didžiosios Britanijos animaciniai herojai vėl grįžta į kino ekranus!

Išsiblaškėlis išradėjas Volisas ir šeimininką iš kelbiausių situacijų gelbstintis ištikimas, tylus, bet labai sumanus šuo Gromitas šįkart kovoja su... daržovių kenkėjais!

Miestelį apima tikra daržovių auginimo manija, tad ir Volisas (akt. P. Sallis) su Gromitu sumano šiek tiek užsidirbti. Kaimynams jie siūlo savo naujausią išradimą - originalų kovos su daržų kenkėjais būdą. Tačiau netrukus porelei tenka kietas riešutėlis - daržus pradeda siaubti kažkoks paslaptingas gyvūnas, o miestelyje pradeda sklisti kalbos apie milžinišką daržoves ėdantį žvėrį. Kyla pavojus visų laukiamai miestelio šventei - Didžiosioms daržininkų varžyboms. Šventės globėja, ponia Totington (akt. H. Bonham Carter), netekusi vilties kreipiasi pagalbos į Volisą ir Gromitą, maldaudama sugauti pabaisą. Draugužiai nieko nelaukdami pradeda regzti gudragalvišką žvėries medžioklės planą, tačiau jie nežino, jog turi klastingą konkurentą. Pasipūtėlis ponios Totington gerbėjas Viktoras Kvotermeinas (akt. R. Fiennesas) pasiryžęs padaryti bet ką, kad pabaisos nugalėtojo laurai atitektų tik jam!

"Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas" - tai naujas plastilino animacijos kūrėjo Nicko Parko darbas. Režisierius sugrįžta prie jį išgarsinusių herojų, kurie jam atnešė net du "Oskarus". Tai išmonės ir kiek ironiško humoro kupina istorija apie linksmus ir truputį baisius neišskiriamos porelės nuotykius, kuriems tiesiog negali likti abejingas!

Rež. Steve'as Boxas, Nickas Parkas ("Viščiukų maištas", "Volisas ir Gromitas: didysis laisvadienis", "Volisas ir Gromitas: netikusios kelnės", "Volisas ir Gromitas: per plauką nuo pavojaus")

Herojus įgarsino: Peteris Sallis, Ralphas Fiennesas ("Šindlerio sąrašas", "Keistos dienos", "Anglas ligonis", "Oneginas", "Meilės romano pabaiga", "Raudonasis drakonas", "Tai nutiko Manhetene"), Helena Bonham Carter ("Frankenšteinas", "Kovų klubas", "Beždžionių planeta", "Mano gyvenimo žuvis"), Peteris Kay