Įvairaus amžiaus žiūrovams
Šrekas 2 Lietuviškai
Shrek 2 in Lithuanian (2004)
Žanras: Animacija
Sukurta: United International Pictures
Platintojas: zzzForum Cinemas (UIP)
Kino teatruose nuo: 2004-10-18
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Vieno populiariausių ir juokingiausių visų laikų animacinių filmų herojai sugrįžta į didžiuosius ekranus! Visi fenomenalios sėkmės sulaukusio „Šreko“ gerbėjai turės progą vėl susitikti su senais bičiuliais – žaliuoju pabaisa Šreku, kalbančiu Asilu bei princese Fiona, o taip pat susipažinti su gausybe naujų spalvingų personažų, tarp kurių – ir pats Batuotas Katinas, kalbantis Antonio Banderaso balsu.

Pirmojoje filmo dalyje nugalėjusio klastingąjį lordą Farkadą ir prisijaukinusio (ne be žaviojo asiliuko pagalbos...) ugnimi alsuojančią drakonę, žaliojo pelkių šaunuolio Šreko šį kartą laukia tikri išbandymai: pažintis su uošviais.

Šrekas ir Fiona, grįžę į jaukiąją pelkę po smagiai praleisto medaus mėnesio, randa princesės tėvų laišką. Karalius Haroldas ir karalienė Lilijana – tolimos karalystės valdovai – norėtų susipažinti su žentu, todėl kviečia sutuoktinius paviešėti savo rūmuose. Pasiėmę kartu nenumaldomai tarškantį Asilą, Šrekas ir Fiona išsiruošia į kelionę.

Tačiau jų laukia netikėtumai.

Uošvių – taip pat.

Mat karalius Haroldas mažiausiai tikėjosi, kad jo žentu taps žalias, purvinas, nepraustaburnis, anaiptol ne aristokratiškų manierų pabaisa! Jau nekalbant apie tai, jog ir pati jo mylima dukrelė atrodo...eee... truputį pasikeitusi...

Mat Šreko ir Fionos vedybos sugriovė visus karaliaus planus...

Pagalbon pasitelkęs galingąją Fėją Krikštamotę, gražuolį Princą Nuostabųjį ir pagarsėjusį pabaisų žudiką Batuotą Katiną, karalius Haroldas energingai imasi įgyvendinti savąją „...ir gyveno jie ilgai ir laimingai“ versiją.

Tačiau jo žentelis – taip pat ne iš kelmo spirtas...



Rež. Andrew Adamsonas („Šrekas“), Kelly Asbury (“Simarono žirgas”), Conradas Vernonas.

Herojus įgarsino: Mike‘as Myersas („Ostinas Pauersas – žmogus paslaptis“, „Ostinas Pauersas – šnipas, kuris mane suviliojo“, „Ostinas Pauersas – auksinis narys“, „Šrekas“), Eddie Murphy („48 valandos“, „Policininkas iš Beverli Hilso“, „Pakvaišęs profesorius“, “Daktaras Dolitlis”, „Šrekas“), Cameron Diaz (“Kaukė”, “Mano geriausio draugo vestuvės”, “Pakvaišę dėl Merės”, „Čarlio angelai“, „Šrekas“), Johnas Cleese‘as (“Žuvelė, vardu Vanda”, “Žiurkių lenktynės”, „Ir viso pasaulio negana“, „Pasveikink mirtį kitą dieną“, „Haris Poteris ir išminties akmuo“, „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“), Julie Andrews (“Muzikos garsai”, “Princesės dienoraštis”, “Princesės dienoraštis II. Karališkosios sužieduotuvės”), Antonio Banderasas („Desperado“, „Evita“, „Zoro kaukė“, “Žudikai”, “Tryliktasis karys”, “Frida”, “Šnipų vaikučiai”, “Šnipų vaikučiai 2: dingusių sapnų sala”, “Šnipų vaikučiai 3: žaidimo pabaiga”, „Kartą Meksikoje“), Rupertas Everettas (“Mano geriausio draugo vestuvės”, “Įsimylėjęs Šekspyras”, “Inspektorius Gudrutis”, „Nužudyti karalių“), Larry Kingas.