N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP: Akvariumas
KP: Fish Tank (2009)
Žanras: (none)
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2010-03-18
Trukmė: 2h 05 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Maištinga paauglė Mija paskelbusi karą visiems: šeimai, mokyklai, vietinėms kiemo merginoms. Problemas laikinai pamiršti jai padeda tik hip-hopo muzika ir energingi šokiai apleistame name.

Vieniša Mijos mama Džoana mėgsta lengvabūdišką gyvenimą – ji retai kada išsiblaivo, o jos lovoje vis kitas vyras. Vieną rytą šalia jos pabunda inteligentiškas Konoras, kuris nuoširdžiai ima rūpintis 15-mete Mija bei jos jaunesne sesute. Mergina turi bendraamžį vaikiną, bet Konoro rodomas dėmesys ją traukia žymiai stipriau, o tai gali turėti tragiškas pasėkmes, ypač kai paaiškėja Konoro praeitis.

Miją įkūnijusi Katie Jarvis užaugo identiškoje aplinkoje ir būdama 16-os pagimdė dukrelę. Kai merginą atsitiktinai pastebėjo Andrea Arnold, ši stipriai pykosi su savo vaikinu. Jaunoji debiutantė pateisino režisierės lūkesčius ir tapo ryškiausiu Kanų festivalio atradimu 2009 m.

Režisierė / Director Andrea Arnold

Scenarijaus autorė / Screenplay Andrea Arnold

Aktoriai / Cast Katie Jarvis, Michael Fassbender, Kierston Wareing, Rebecca Griffiths, Harry Treadaway

Operatorius / Cinematographer Robbie Ryan

Dialogai / Dialogues Anglų / English

Subtitrai / Subtitles Lietuvių / Lithuanian

Andrea Arnold

38 tarptautiniais prizais apdovanotų 3 trumpametražių filmų "Pienas", "Šuo" ir "Vapsva" režisierė gimė 1961 m., Anglijos mieste Dartforde. Prieš gaudama "Oskaro" premiją už "Vapsvą" ji studijavo Amerikos kino institute, Los Andžele, o pirmajam scenarijui įkvėpimo sėmėsi iš Andrejaus Tarkovskio. 2006 m. drama "Raudonoji gatvė" Kanų festivalyje buvo apdovanota žiuri prizu, o vėliau ir BAFTA premija už geriausią debiutą. Antrasis jos filmas "Akvariumas" vėl gavo Kanų festivalio žiuri prizą ir BAFTA premiją už geriausią britų filmą 2009 m.