Pabaisa
Beastly (2010)
Žanras: Drama, fantastinis, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2011-05-27
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: zzz_N/A

Meilė niekada nebūna baisi, nes mylime ne akimis, o širdimi. Nemirtinga „Gražuolės ir pabaisos“ klasika grįžta naujame filme „Pabaisa“.

Šiuolaikinė pasakos apie užkerėtą princą, virtusį pabaisa ir gražuolę, išvadavusią nelaimėlį nuo raganos kerų versija atgimsta moderniame šių laikų Niujorke. Mieste, kur kovos dėl įtakos ir padėties visuomenėje prasideda jau mokyklos suole, kur išorė vertinama labiau nei vidus. Bet ar bjauraus būdo žmogus gali būti gražus?

Septyniolikmetis Kailas (akt. Alex Pettyfer) yra išlepintas, arogantiškas ir paviršutiniškas mokyklos gražuoliukas. Jis mėgaujasi savo išvaizda, turtais ir padėtimi mokykloje – daugiau jam niekas nerūpi. Įtikėjęs savo puikybe, Kailas kitų arba išvis nepastebi, arba šie tampa negailestingų jo pašaipų objektais. Kartą, savo nelaimei, naujuoju pažeminimo taikiniu jis pasirenka Kendrą (akt. Mary-Kate Olsen) – moksleive apsimetusią raganą. Ši nusprendžia Kailą pamokyti – paversti jo išorę tokia bjauria, koks yra jo vidus.

Tapęs neįtikėtinai baisiu Kailas turi tik vienerius metus rasti tą, kuri galėtų jį pamilti, nepaisydama bjaurios jo išorės, antraip jis amžiams liks pabaisa.

Vienintele Kailo viltimi tampa tyli klasiokė Lindy (akt. Vanessa Hudgens), kurios jis anksčiau net nepastebėdavo.

Ar ji galėtų pamilti baisųjį Kailą ir panaikinti kerus? Ar Kailas dar kada nors bus toks koks buvęs? Ar jis norės būti toks, koks buvęs?

Filme „Pabaisa“ vaidina visas jaunasis Holivudo žvaigždynas. Raganos vaidmuo patikėtas vienai iš garsiųjų kino dvynukių – Mary-Kate Olsen, užkerėtą pabaisą įkūnija Alexas Pettyferis iš filmo „Mano numeris ketvirtas“, o kukliosios klasiokės vaidmuo atiteko jaunajai aktorei Vanessai Hudgens, žiūrovams puikiai pažįstamai iš „Vidurinės mokyklos miuziklo“.

Režisierius: Daniel Barnz („Phoebe In Wonderland“)

Vaidina: Alex Pettyfer („Mano numeris ketvirtas“), Mary-Kate Olsen („Viena diena Niujorke“, „Factory Girl“, „Kuoktelėję“), Vanessa Hudgens („Vidurinės mokyklos miuziklas“, „Nelauktas smūgis“, Peter Krause („Purvas, seksas, pinig