SCAN: Bronsonas
SCAN: Bronson (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2009-11-06
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Mano vardas Čarlis Bronsonas. Visą gyvenimą aš norėjau išgarsėti.

1974 metais Čarlis apiplėšia paštą. Jo laimikis – 26,18 svaro. Už tai jis gauna septynerius metus kalėjimo. Bet akmeninės sienos Bronsono neįkalina. Tai jo „viešbučio“ kambarys, kuris tampa jo meno – tai yra prievartos – inkubatoriumi. Muštynės Bronsonui – tai tam tikra meno forma, gal dėl to jis buvo kilnojamas iš vieno kalėjimo į kitą, o galų gale uždarytas į psichiatrinę ligoninę. Net ir ten, prikimštas vaistų ir vos pajudindamas galūnes, jis daro savo – bando švaistytis kumščiais.

„Bronosnas“ nėra biografinis filmas, nors jis ir pagrįstas tikrais įvykiais, o asmenybė pravarde Čarlis Bronsonas iš tiesų egzistuoja (jis laikomas pačiu žymiausiu Didžiosios Britanijos kaliniu). Šis filmas – tai vizualinis sprogimas, įstabi vaizduotės žaismė, klausantis tai Wagnerio, tai grupės „Pet Shop Boys“, tai stebint pritrenkiantį aktoriaus Tomo Hardy‘o pasirodymą...

„Šis filmas nekalba apie tai, kaip išeiti iš kalėjimo arba kaip jame gyventi. Jis apie tai, kaip į kalėjimą „reikia“ patekti. Tai Bronsoną padaro žavingu veikėju“, – sako režisierius Nicolas Windingas Refnas.

Apdovanojimai/ Awards – Kino festivalis „Sundance“ – dalyvavo konkursinėje programoje; Sidnėjaus kino festivalis – pripažintas geriausiu filmu/

Sundance Film Festival – selected for competition; Sydney Film Festival – won Best Film Award.

Nicolasas Windingas Refnas gimė 1970 metais Danijoje. Nuo aštuonerių iki aštuoniolikos metų gyveno Niujorke. Studijavo Amerikos dramos meno akademijoje. Debiutavo ilgametražiu vaidybiniu filmu „Prekeivis“ (1996). Ypač didelės sėkmės susilaukė jo antrasis filmas „Kruvinasis“ (1999), apkeliavęs daugybę tarptautinių kino festivalių, 2001-aisiais neaplenkęs ir Vilniaus. Antrąją „Prekeivio“ dalį 2005 metais turėjo progos pamatyti ir „Scanoramos“ žiūrovai.

Filmografija / Films – 1996: „Prekeivis“ („Pusher“); 1999: „Kruvinasis“ („Bleeder“); 2003: „Baimė X“ („Fear X“); 2004: „Kruvinomis rankomis – prekeivis II“ („With Blood on my Hands – Pusher II); 2005: „Aš esu mirties angelas – prekeivis III“ („I am Angel of Death – Pusher III“); 2009: „Bronsonas“ („Bronson“), „Valhalos iškilimas“ („Valhalla Rising“).

Režisierius/ Director Nicolas Winding Refn

Scenarijus/ Screenplay Brock Norman Brock, Nicolas Winding Refn

Operatorius/ Camera Larry Smith

Montažas/ Editing Matthew Newman

Vaidina/ Cast Tom Hardy, Matt King

http://www.imdb.com/title/tt1172570/

http://www.bronsonthemovie.com/bronson.html