Agentas 117: Rio neatsako
OSS 117: Rio ne répond plus (2009)
Žanras: Komedija
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-07-17
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Pasaulyje išaušo nauja era - ore tvyro meilės atmosfera, vyrų plaukai ilgėja, moterys nešioja kelnes, o II - ojo Pasaulinio karo baisumai rodos jau nugrimzdo užmarštin. Tačiau ne viskas yra taip kaip atrodo. Saujelė Vokietijos nacistų, likusių gyvų po karo, sukūrė pogrindinę organizaciją. Jie nepamiršo savo siekių ir neatsisakė niekingų tikslų. Jų tinklas plečiasi ir atsiranda vis daugiau prijaučiančių jiems.

Paaiškėja, jog slaptame mikrofilme užfiksuoti prancūzų veikėjai, simpatizuojantys nacistams. Mikrofilmas kažkur Brazilijoje ir jį reikia surasti. Šiai užduočiai tinkamas tik vienas žmogus - Hubertas Bonisje de la Batas (akt. Jean Dujardin), garsusis prancūzų Agentas 117. Jo ranka dar tvirta, o ginklas taikliai šaudo. Tik gaila, kad Agentas 117 nė nesusigaudo, kaip pasikeitė pasaulis nuo 1950 - ųjų.

Atvykęs į Pietų Ameriką Agentas 117 supranta, kad jis ne vienintelis, besivaikantis buvusius nacistus. Prie jo prisijungia specialioji Izraelio tarnyba „Mossad". Tačiau skirtingai nei prancūzų agentą, kurį domina tik mikrofilmas, „Mossad" vaikosi žmogų, kuris stovi organizacijos viršūnėje. Izraelio agentai turi užduotį sučiupti jį ir priversti stoti prieš teismą už karo nusikaltimus. Rodos tai potencialiai ideali partnerystė - Izraelis sučiumpa karo nusikaltėlį, o Prancūzija pasiima mikrofilmą. Lengviau nebūna... jei nekreipsime dėmesio vieną smulkmeną: Izraelio specialiųjų tarnybų atstovas - žydė Dolores (akt. Louis Monot).

Agentas 117 gyvena praeitimi ir jam net į galvą neateina, kad panieka kitos tautybės ar rasės žmonėms, laikoma rasizmu, o moterų profesinės ambicijos seniai peržengė sekretorės stalo ribas ir jos jau nebėgioja vykdydamos viršininkų vyrų paliepimus. Jos pačios sprendžia, nurodinėja ir nebijo pirmos žengti miegamojo link. Tad Agentui 117 tenka sudėtinga užduotis: jis turės ne tik surasti itin svarbų ir slaptą mikrofilmą, bet ir išmokyti ambicingą ir emancipuotą moteriškę paklusti vyrui. Tvarka turi būti ir Agentas 117 ją padarys!..

„Agentas 117: pasiklydęs Rio de Žaneire" - nuotaikingas 2006 - ųjų m. veiksmo komedijos „Agentas 117: Kairas, šnipų lizdas" tęsinys. Filmas sukurtas remiantis prancūzų rašytojo Jean Bruce 1949 m. išleista knyga apie Agentą 117, beje, pasirodžiusia anksčiau nei Džeimso Bondo serijos knygos.

Režisierius: Michel Hazanavicius

Prodiuseris: Eric Altmeyer, Nicolas Altmeyer

Scenarijaus autorius: Jean-François Halin

Vaidina: Jean Dujardin, Louise Monot, Rüdiger Vogler, Alex Lutz, Michel Aumont