N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Imtynininkas
Wrestler, The (2008)
Žanras: Veiksmo, drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-04-03
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Rendis Robinsonas (akt. Mickey Rourke) - senstantis imtynininkas. Ne, jis nepriklauso tikrajam sportui ir nedalyvauja klasikinėse imtynėse, kurios įtrauktos į olimpines rungtis. Rendis - parodomųjų imtynių žvaigždė. Atleiskite - žvaigžde jis buvo praeityje. Jis buvo didelė žvaigždė ir net turėjo slapyvardį - Rendis Avinas. O dabar jis mėtytas ir vėtytas - tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme - veteranas profesionalas. Jo šlovės dienos jau seniai praeityje. Tačiau jis vis dar pasirodo ringe. Žinoma, tai jau nėra taip pelninga kaip buvo praeityje, tad Rendžiui tenka papildomai uždarbiauti bakalėjoje.

Tačiau vieną dieną nusistovėjusį Rendžio gyvenimo ritmą sutrikdo trauma. Rendis supranta, kad jo sveikata jau pašlijusi, o ir metai jau ne tie, kad lakstyti po ringą ir talžyti priešininkus. Imtynininkas suvokia, kad jam gali tekti visiems laikams pamiršti tai, ką jis myli ir moka geriausiai - imtynes. Be imtynių savo gyvenime Rendis daugiau nieko neturi. Galėjo turėti, tačiau pats sudegino visus tiltus: nei draugų, nei artimųjų, nei mylimos moters. Vieninteliai, su kuo Rendis išsaugojo santykius, tai jo kolegos imtynininkai.

Tiesa, kažkur gyvena dukra Stefanė (akt. Evan Rachel Wood), tačiau Rendis atstūmė ją dar vaikystėje. O dabar, tai suaugusi jauna moteris, kuri visai nedega noru bendrauti su ne kartą ją išdavusiu tėvu. Rendis ima suvokti, kiek jam kainavo beatodairiškas mėgavimasis šlove ir lengvabūdiškas požiūris į savo paties gyvenimą. Dabar buvusiai imtynių žvaigždei iš naujo tenka lipdyti gyvenimą, o tai kur kas sunkiau nei nublokšti priešininką į ringo kampą. Tačiau audringa Rendžio patirtis šio to išmokė jį ir bėgant metams jis tapo išmintingesnis. Rendis supranta, kad gyvenimo reabilitacija nedaug skiriasi nuo traumų reabilitacijos - viskam reikia kantrybės ir laiko, žaizdos gyja mažais žingsneliais, o kartais pasitaiko tokių, kurių visiškai išgydyti neįmanoma.

Pamažu Rendžio gyvenimas ima keistis. Jo gyvenime atsiranda moteris - Kesidė (akt. Marisa Tomei). Tikrasis jos vardas Pema, tačiau ji - kaip ir Rendis - privalo turėti sceninį slapyvardį. Kesidė - striptizo šokėja. Jai niekuomet neteko pažinti tokio gyvenimo, kokį gyveno Rendis, tačiau ji matė kitą šlovės pusę. Ji kasdien mato nusivylusius, pavargusius ir vilties netekusius veidus prie baro. Ji mato, ko trokšta atėjusieji į striptizo barą: užsimiršimo. Kesidė - kaip ir Rendis Avinas - scenos darbuotoja ir suteikia žiūrovams tai, ko jie trokšta. Sąskaitas visiems reikia mokėti, o iliuzijos jau seniai praeityje.

Mažąjį žingsnelį vardu Kesidė-Pema seka kitas žingsnelis - Stefanė. O toliau? Kas žino... Gal gyvenimas prasideda iš naujo?..

Drama „Imtynininkas" - jautrus pasakojimas apie gyvenimo pusiaukelėje atsidūrusius žmones, kurių likimas susiklostė kitaip nei jie įsivaizdavo. Apie žmones, kurių šlovės dienos liko praeityje, dabartis tuščia ir nyki, o ateitis miglota.

Režisierius: Darren Aronofsky

Scenarijaus autorius: Robert D. Siegel

Vaidina: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood