Bjauri tiesa
Ugly Truth, The (2009)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-09-11
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A

Ebė Richter (akt. Katherine Heigl) - romantiška mergina. Ji labai atsakingai renkasi gyvenimo partnerį. Mergina ieško pono Tobulybės. Tačiau mes visi žinome, kad tobulų žmonių nėra, o tie (ypač tos), kurie (-ios) daugiau gyvenimo ragavę, žino, kad visi vyrai vienodi ir jiems reikia tik vieno. Tos pačios nuomonės laikosi ir Maikas Čedvėjus (akt. Gerard Butler). Jis - vyras ir puikiai žino, kaip suręsta vyrų psichologija: vyrai myli tai, ką mato ir gali gauti. Tai Maikas gali patvirtinti visoms merginoms.

Tą pačią tiesą jis iškloja ir Ebei, kai jų keliai susikerta televizijos laidoje, kurią prodiusuoja Ebė: Maikas įsidarbina apžvalgininku jos laidoje. Maikas - tarsi akibrokštas romantiškajai Ebei: jis nieko „nevynioja į vatą" ir nevengia nešvankybių. Ebę tai žeidžia ir bendravimas su Maiku sukelia jai daug sunkumų. Tačiau ji neturi kitos išeities - televizijos kanalo vyresnybės nurodymų privalu klausyti. Mergina sukanda dantis ir dirba savo darbą kiek galėdama išlikdama profesionali.

Kai praeina pirmasis šokas, kurį Ebei sukėlė netašytas stuobrys Maikas, mergina ima svarstyti: ji laikėsi visų taisyklių, elgėsi kaip tikra dama ir neprasidėdavo su neaiškiais tipeliais. Tačiau visos jos pastangos tobulojo jaunikio paieškose nuėjo perniek - mergina jau seniai vieniša. Gal vis dėlto Maikas teisus, sakydamas, kad visi vyrai nori tik vieno ir norėdama juos suvilioti, turi pasinaudoti tuo jų noru? Gal Maiko patarimai verti dėmesio?

O čia kur buvęs, kur nebuvęs Ebės gyvenime lyg tyčia pasirodo puikus kandidatas į sužadėtinius - žavus, jaunas chirurgas Kolinas (akt. Eric Winter). Ebė nusprendžia išbandyti naują taktiką, Maiko taktiką. Na, o Maikas su mielu noru pasisiūlo jai padėti. Jis pažeria Ebei visą kalną patarimų: kaip rengtis, ką sakyti, kada juoktis ir net kam skirtas maistas, jei žinoma pamiršime jo pagrindinę paskirtį. Pavyzdinga mokinė gerai įsidėmi Maiko pamokas ir - stebuklas - Maikas pasirodo beesąs teisus. Žuvelė iš tiesų užkibo! Tačiau Maikas nenumatė vieno dalyko: Ebė pasirodė esanti talentinga mokinė, o geri mokiniai visuomet perspjauna savo mokytojus. Tad užkibo ne viena žuvelė ir svarbiausia, jog užkibo ne tik ta, kuri buvo žvejota, o ir ta, kurios planuose nebuvo numatyta...

„Bjauri tiesa" - puiki romantinė komedija, kuri praskaidrins vasaros vakarą. O kai kam gal net padės sužvejoti savo auksinę žuvelę.

Režisierius: Robert Luketic

Scenarijaus autorius: Nicole Eastman, Karen McCullah Lutz

Vaidina: Gerard Butler, Karen McCullah Lutz, Cheryl Hines, Kevin Connolly, Eric Winter, Bree Turner, Bonnie Somerville, Vicki Lewis