Įvairaus amžiaus žiūrovams
Žaislų istorija 3
Toy Story 3 (2010)
Žanras: Komedija, animacija, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2010-07-09
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Sunkus žaislų gyvenimas vaikų darželio pragare

Pirmose dviejose „Žaislų istorijos“ dalyse mylimus žaislus mylėjęs ir saugojęs berniukas Endis užaugo, baigė mokyklą ir rengiasi išvykti į koledžą. Jo vaikystę nuspalvinę žaislai dedami į dėžes ir ruošiami kelionei į vieną pusę – palėpę.

Tačiau, kaip dažnai atsitinka, šiuos planus sujaukia nelemtas atsitiktinumas. Užuot atsidūrę palėpėje, kaubojus-medinukas Vudis (jį, kaip ir pirmose dviejose dalyse, įgarsino akt.Tomas Hanksas) ir superherojus-astronautas Bazas (įgarsino akt.Timas Allenas) bei visa Endžio šutvė netyčia patenka prie šiukšlių konteinerio. Nuo liūdno likimo juos išgelbsti šiukšlininkas, nusprendęs, kad užuot keliavę į šiukšlyną, žaislai gali suteikti džiaugsmo vaikų darželio auklėtiniams. Žaislams ši mintis visai patiktų, tačiau tie auklėtiniai pasirodo besantys pašėlę ir nevaldomi peštukai. Žodžiu, tikras pragaras kiekvienam save gerbiančiam žaislui.

Vudis visomis išgalėmis stengiasi surasti draugams naujus jaukius namus ar bent jau išgelbėti nuo liūdnos perspektyvos būti nepataisomai sugadintiems. Vieno bandymo pabėgti metu stipriai nukenčia Bazas, kurio naujai atsiskleidusios savybės dar labiau apsunkina žaislų kelią į laisvę.

Rež. Lee Unkrichas („Žaislų istorija 2“, „Žuviukas Nemo“, „Monstrų biuras“).

FILMAS ĮGARSINTAS LIETUVIŠKAI. Lietuviškus balsus veikėjams paskolino: Audrius Bružas (Vudis), Kęstutis Jakštas (Bazas Šviesmetis), Rasa Samuolytė (Džesė), Vytautas Taukinaitis (Bulviagalvis), Elvyra Žebertavičiūtė (Bulviagalvė), Artūras Šablauskas (Kumpis), Vaidotas Martinaitis (Spyruoklinis), Evaldas Jaras (Reksas), Arvydas Dapšys (Lotso), Bartvydas Babenskas (Endis), Jurgis Damaševičius (Kenas), Jurga Šeduikytė (Barbė), Noja Žuvrovaitė (Bonė) ir kt

.......................................................................................................................................

„Diena ir naktis“ (orig. "Day & Night")

Trumpametražė komedija

Rež. Teddy Newton („Vaikinų naktis mieste“).

Trukmė: apie 7 min.

Cenzas: A

Kaip susidraugavo Diena ir Naktis

Vieną kartą, seniai seniai, Diena netikėtai sutiko Naktį. Iš pradžių abi labai persigando. Išgąsdintos žvelgė viena į kitą iš tolo ir su nepasitikėjimu. Tačiau pamažu Diena ir Naktis ėmė geriau pažinti viena kitą ir suprato, kad nors ir skirtingu žvilgsniu, tačiau abi žvelgia į tą patį pasaulį. Kitokios realybės pažinimas ir supratimas, kokia ypatinga ir nepakartojama yra antroji iš jų, leido Dienai ir Nakčiai atrasti visiškai naujų dalykų savame pasaulyje.

Trumpas keleto minučių animacinis filmukas rodomas prieš kiekvieną „Pixar“ studijos darbą. Pavyzdžiui, prieš „La troškinį“ žiūrovus juokino ateivis, egzamino metu turėjęs nuotoliniu būdu pagrobti miegantį žmogų. O prieš filmą „Aukštyn“ – gandro, nešančio tik pavojingų padarų palikuonis, istorija.

„Diena ir Naktis“ – taip pat trumpas, keleto minučių, juoko pliūpsnis, kurį bus galima pamatyti kino teatruose prieš „Žaislų istorija 3“ seansą.