Įbroliai
Step Brothers (2008)
Žanras: Komedija
Sukurta: Sony Pictures Entertainment
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-09-19
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Brenanui Hafui (akt. Will Ferrell) 39-eri. Jis retkarčiais susiranda darbą, bet šiaip jau gyvena išlaikomas savo vienišos motinos Nensės (akt. Mary Sreenburgen). Deilas Dobakas (akt. John C. Relly) – 40-metis bedarbis, gyvenantis su savo (taip pat) vienišu tėvu Robertu (akt. Richard Jenkins).

Kas sieja šiuos du gerokai pagyvenusius jaunuolius be to, kad jie abu bedarbiai ir gyvena su tėvais? Ogi bendra nelaimė – jų tėvai, taip sakant „ant senatvės“, susimylėjo ir susituokė. Dabar Brenanas ir Deilas priversti gyventi ne tik po vienu stogu, bet ir – o siaube! – viename kambaryje. Tai dviems tėvų lepintiems 40-mečiamas tikra tragedija. Jie nesiruošia dalintis nei tėvų dėmesiu, nei gyvenamuoju plotu, nei žaislais... atsiprašau, daiktais.

Užverda nuožmi charakterių kova, kurioje griebiamasi visų įmanomų priemonių – smulkių niekšybių, psichologinio smurto ir t.t. Naujai iškepti įbroliai negali vienas kito pakęsti ir daro viską, kad atsikratytų vienas kito. Arba bent jau apkartintų viens kitam gyvenimą.

O tėvai, Nensė ir Robertas, matydami įbrolių nesantaiką, nusprendžia laiko veltui nešvaistyti. Jie imasi žygių, kad atsikratytų lizde pernelyg užsitupėjusių jauniklių. Nensė ir Robertas organizuoja savo sūneliams pokalbius dėl darbo – ką gali žinoti, o gal pavyks?

Tik, deja, visos tėvelių pastangos nueina perniek. Brenano ir Deilo savanaudiškumas, narciziškumas ir tinginystė yra didesni nei jų tėvų meilė jiems. O gal net ir vienas kitam... Paskendę savo egoistiškuose siekiuose, Brenanas ir Deilas nė nepastebėjo, kaip ėmė byrėti jų naujoji šeima.

Negalėdami žiūrėti, kaip kenčia jų tėvai (tik nežinia, kiek tame yra nesavanaudiškos meilės), Brenanas ir Deilas nusprendžia susivienyti ir sukurpia planą, kuris sugrąžintų tėtį ir mamą vieną pas kitą. Galbūt tam net prireiks išsikraustyti iš tokių patogių tėvų namų, bet tik galbūt...

„Įbroliai“ – komedija, juokais pasakojanti apie rimtus dalykus: vaiką kiekvieno viduje, kuris augant, deja, taip pat auga, bet nė kiek nenori subręsti.