Išleistuvių naktis
Prom night (2008)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-05-30
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: zzz_N/A

Vieną vėlyvą vakarą Dona (akt. Brittany Snow) grįžta namo ir randa žiaurių skerdynių pėdsakus - jos brolis ir tėvas negyvi. Tačiau netrukus pasirodo, kad košmaras dar nesibaigęs, po namus dar vaikšto žudikas (akt. (Johnathon Schaech). Dona spėja pasislėpti nuo žudiko po lova, bet pabėgti nuo košmaro nepavyksta: ji mato, kaip maniako rankose žūsta jos motina.

Praėjus keleriems metams Dona pamažu vėl ima gyventi įprastą paauglės gyvenimą, tačiau anos kraupios nakties įvykiai neapleidžia merginos. Ji priversta nuolatos gerti raminamuosius vaistus, bet tai menkai padeda - sapnuose Dona vis dar regi žiaurių skerdynių naktį.

Merginą gelbėja tetos (akt. Jessalyn Gilsig) ir mylimo vaikino Bobio (akt. Scott Porter) parama. Ne taip sunku gyventi toliau, kai esi ne vienas... O be to artėja viena įsimintiniausių paauglystės švenčių - išleistuvių vakaras.

Pasipuošusi, lydima mylimo vaikino ir geriausių draugių Lizos (akt. Dana Davis) bei Kler (akt. Jessica Stroup) ir jų vaikinų Dona tarsi ant sparnų skrenda į išleistuvių pokylį. Šis vakaras bus nepamirštamas. Tik niekas iš kompanijos nė neįtaria, koks įsimintinas jis bus...

O tuo tarpu policijos nuovadoje detektyvas Vinas (akt. Idris Elba) gauna pranešimą, kuris priverčia jį keiktis. Donos šeimos žudikas, ilgus metus kalėjęs griežto režimo psichiatrinėje ligoninėje, paspruko į laisvę. Jo niekaip nepalieka mintys apie Doną - jis vis dar siuntinėja merginai raštelius ir nesiruošia palikti jos ramybėje. Detektyvo Vino laukia nelengvas darbelis.

Išleistuvių vakarėlis pačiame įkarštyje, tad Dona su draugėmis nusprendžia atsigaivinti viešbučio, kuriame vyksta išleistuvės, kambaryje. Tačiau jos - net ir Dona - nepastebėjo, jog yra sekamos akylų akių poros. Nepastebėjo jos ir to, kad tų akių savininkas užsisakė viešbučio kambarį visai šalia jų.

Ilgai neužsibuvusios viešbučio numeryje, merginos nusileidžia žemyn į pokylių salę - nė viena nenori praleisti svarbiausios vakarėlio dalies: vakaro karaliaus ir karalienės nominacijos. Tačiau išleistuvių naktis, pripažinkite, žavi ne tik tuo. Daugelis jaunuolių porų svajoja tą naktį praleisti drauge. Tad nieko nuostabaus, kad Liza ir jos vaikinas Ronis (akt. Collins Pennie) nusprendžia pabūti dviese ir tyliai išsprunka į viešbučio kambarį. Pakeliui į užsakytuosius apartamentus Liza kaktomuša susiduria su žudiku, kuris jau pradėjo savo juodą darbą. Merginai jo veidas pasirodo pažįstamas, tačiau ji niekaip negali prisiminti, kur jį matė...



"Išleistuvių naktis" - nauja to paties pavadinimo 1980-ųjų siaubo juostos, kurioje vaidino J. L. Curtis versija.