Nenurodyta
Nesusekamas
Untraceable (2008)
Žanras: Kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-04-18
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Nenurodyta

FTB yra skyrius, užsiimantis kibernetiniais nusikaltimais: pradedant internetine pornografija ir baigiant slaptos informacijos nutekėjimu. FTB kibernetinių nusikaltimų skyriaus detektyvė Dženiferė Marš (akt. Diane Lane) - viena geriausių FTB darbuotojų. Ji ištyrusi jau ne vieną bylą. Tačiau tokio košmaro jai dar neteko matyti...

Sadistas maniakas įkūrė internetinį puslapį, kuriame gyvai transliuoja žiaurias egzekucijas. Jo pasirinkti kankinimo būdai ir priemonės netelpa į jokius suvokimo rėmus. Bet tai dar ne viskas. Puikiai pažinodamas ydingą žmogiškąją prigimtį ir tamsius pasąmonės vingius, maniakas į pagalbą pasitelkia kiekvieną, tyčia ar netyčia užklydusį į jo svetainę. Kuo daugiau lankytojų sulaukia jo svetainė, tuo žiauriau kankinama auka. Skamba neįtikėtinai ir nežmoniškai. Tačiau realybė kitokia - svetainė nepaprastai populiari. Ji tokia populiari, kad vieną iš savo aukų maniakas Anapilin palydi sveikinimais pasiekus lankomumo rekordą.

Dženiferė, jos partneris Grifinas Daudas (akt. Colin Hanks) ir Portlendo policijos detektyvas Erikas Boksas (akt. Billy Burke) stoja į kovą su internetiniu maniaku. Tik, deja, tai nėra taip paprasta - susekti jį neįmanoma, nes paaiškėja, kad jis ne tik profesionalus žudikas, bet greičiausiai dar ir hakeris. Visi pėdsakai, galintys atvesti pas jį, paslėpti arba veda į akligatvius. Visos detektyvų pastangos baigiasi tuo, kad jie suseka niekuo dėtą eilinį interneto vartotoją. Na, niekuo dėtą, jei žudynių stebėjimą galima pavadinti nekaltu laisvalaikio užsiėmimu... O patys detektyvai apsilankyti maniako svetainėje negali - tada jie taptų atsakingi už nekalto žmogaus mirtį.

Tačiau Dženiferė pasiryžusi pagauti žudiką ir nenuleidžia rankų. Detektyvė greitai ima lipti ant kulnų nusikaltėliui, tačiau nė nepastebi kaip įsitraukia į pavojingą katės-pelės žaidimą su žudiku maniaku. Tampa nebeaišku, kas ką gaudo ir kam derėtų saugotis. Naktinės Portlendo gatvės tampa pavojingos ne tik Dženiferei, bet ir jos dukteriai bei mamai (akt. Mary Beth Hurt).

O beveidis maniakas tarsi nematomas šešėlis seka visus Dženiferės žingsnius: jis žino daugiau nei turėtų ir daugiau nei norėtų detektyvė, jis veikia tyliai ir greitai ir jam svetimas žmogiškas gailestingumas.

Trileris "Nesusekamas" - naujas filmų "Harto karas" ir "Virpesiai" kūrėjų darbas. Tai puikios pusantros valandos gero ir protingo trilerio gerbėjams