Nenurodyta
Scanorama - Stiklinis miestas
Scanorama - Jar City (2006)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Islandija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2007-11-15
Trukmė: 1h 31 min
Cenzas: Nenurodyta

Uždarymo filmas

Islandija, 2006, 91 min., 35 mm, spalvotas

Režisierius Baltasar KormAkur

Scenarijaus autoriusArnaldur Indri?ason, Baltasar KormAkur (pagal Arnaldur Indri?ason romaną)

Operatorius Bergsteinn Bjorg?lfsson

Montažas Elisabet Ronaldsdottir

Muzika Mugison

Vaidina Ingvar Eggert Sigurdsson, Ag?sta Eva Erlendsdottir, Bjorn Hlynur Haraldsson

"Stiklinis miestas" pasakoja dvi istorijas. Pirmoji - apie žmogų, kuris įsilaužia į genetinių duomenų bazę. Joje laikoma visa medicininė informacija apie Islandijos žmones. Jis nori išsiaiškinti savo genealogiją, nes nuo šeimai nežinomos paveldimos ligos mirė jo dukra. Kita istorija sukasi apie senuko žmogžudystės tyrimą. Tyrimo metu randami labai neįprasti įkalčiai, atskleidžiantys kur kas didesnes paslaptis nei senuko žmogžudystė. Paslaptis, kurios buvo smarkiai saugomos visos tautos genetinėje kraujo linijoje.

Apdovanojimai - "Edda" apdovanojimai (Islandija) už geriausią režisūrą, metų aktoriui, geriausiam filmui, geriausiam antro plano aktoriui, už geriausią garsą

Baltasaras KormAkuras gimė 1966 metais. Baigė Islandijos dramos akademiją. Ne kartą kritikų ir žiūrovų pripažintas vienu iš geriausių jaunosios kartos Islandijos aktorių. Tačiau tikrąją šlovę pelnė kaip režisierius ir teatro vadybininkas. Islandijoje ir už jos ribų Baltasaras KormAkuras režisavo per dešimtį teatro spektaklių. Spektaklius jis statė ir Nacionaliniame Islandijos teatre, taip pat savo paties su keliais partneriais įkurtame teatre. "Stiklinis miestas" - ketvirtasis režisieriaus filmas. "Scanoramos" žiūrovai turėjo progos pamatyti Lietuvoje visus šio režisieriaus filmus, o pernai šis režisierius svečiavosi festivalyje.