Įvairaus amžiaus žiūrovams
Tiltas į Terabitiją
Bridge to Terabithia (2007)
Žanras: Filmas visai šeimai
Sukurta: Walt Disney Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-05-04
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Džesas (akt. Josh Hutcherson) – vienišas ir nesuprastas vaikas. Negana to, kad iš jo tyčiojasi mokykloje, Džesas nesulaukia supratimo ir šeimoje. Tarp keturių seserų pasimetusiam berniukui trūksta tėvo (akt. Robert Patrick) dėmesio. Bet ko norėti iš stačiokiško fermerio, visą dieną užsiėmusio ūkiu.

Kad išsikovotų bent šiek tiek populiarumo, berniukas visą vasarą treniruojasi. Jis tikisi, jog bus pats greičiausias mokykloje ir laimės varžybas. Tačiau jo planus sužlugdo naujokė Leslė (akt. Annasophia Robb). Ji laimi varžybas, kuriose paprastai dalyvauja tik berniukai.

Tačiau, nepaisant nevykusios pažinties pradžios, Džesas ir Leslė susidraugauja. Kitaip ir būt negali – Leslė taip pat nėra pernelyg populiari, nes nušluostė visiems mokyklos berniukams nosis, laimėdama varžybas. O be to, ji kaip ir Džesas turi ypatingų meninių sugebėjimų.

Tarp dviejų vaikų užsimezga keista draugystė. Leslė mėgsta pasakoti fantastiškas istorijas apie magiją ir burtininkus, o Džesas turi nepaprastą sugebėjimą piešti. Tik jis niekam nerodydavo savo piešinių, kol nesutiko Leslės.

Kartu Leslė ir Džesas sukuria paslaptingą Terabitijos karalystę. Į Terabitiją patekti galima tik sūpuojantis ant senos virvės virš upelio miške. Senas namelis medyje tampa jų tvirtove, medžiai – gigantiškais troliais, o voverės – piktomis žmogėdromis. Čia, Terabitijoje, draugai kovoja su Tamsos Valdovu ir jo tarnais – fantastiškomis būtybėmis, karaliauja pasakiško grožio rūmuose ir klaidžioja po paslaptingus miškus. Pasakų karalystėje draugai turi pasikliauti vienas kitu, jei nori nugalėti priešus.

Džesas ir Leslė gelbėja fantazijos pasaulį nuo pačių susikurtų priešų ir drauge kuria planus, kaip nugalėti realius priešus mokykloje. O realiame pasaulyje, pasirodo, taip pat galioja Terabitijos taisyklės – jei turi patikimą draugą, tai ir priešai nebaisūs.

Džesas nejučia pasikeičia. Draugystė su Lesle nedrąsų ir uždarą berniuką išlaisvina. Laki Leslės vaizduotė pažadina Džeso kūrybinę drąsą ir vaikai kartu leidžiasi į nepaprastą kelionę po Terabitiją.

„Tiltas į Terabitiją“ – nuotykinė juosta, skirta ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams. Tai nauja filmų „Žiedų valdovas“ ir „Narnijos kronikos“ kūrėjų dovana, pastatyta pagal populiariąją K. Paterson 1977-ųjų novelę.