Nes aš taip pasakiau
Because I Said So (2007)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-05-25
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: zzz_N/A

Dafnė Vailder (akt. Diane Keaton) sunkiai augino tris dukras – Megę (akt. Lauren Graham), Mają (akt. Piper Perabo) ir jaunėlę Milę (akt. Mandy Moore). Ji anksti patyrė vienišos motinos dalią, todėl labai didžiuojasi Mege ir Maja, kurių karjeros ir asmeninis gyvenimas puikiai klostosi. Deja, apie jaunėlę Milę to pasakyti negali. Ji blaškosi lyg plaštakė vėjyje ir niekaip nesutinka savojo princo.

Dafnės motiniškai meilei nėra ribų. Ji pasiryžusi viskam dukterų laimės vardan. Motina žino, kas jos vaikui geriausia ir ji tai padarys. Jei dukrelė klaidžioja ir vis prasilenkia su būsimuoju vyru, mylinčios mamos pareiga pasistengti, kad jie susitiktų. Ir kuo greičiau. Dafnė, išradinga ir šiuolaikiška mama, greitai sugalvoja, kaip padėti jauniausiajai dukrai: Milės vardu ji parašo žinutę internetiniame pažinčių klube.

Ilgai laukti netenka. Į „Milės“ žinutę atsiliepia visas pulkas potencialių jaunikių. Dafnės planas pavyko. Pusė darbo atlikta, belieka tik išsirinkti. Tačiau Dafnė neskuba papasakoti Milei apie pasisekimą. Tikrai gera ir mylinti motina pirmiausia pati turi patikrinti visus kandidatus į dukters širdį ir ranką: o jei pasitaikys koks pašlemėkas? Dafnė vėl kimba į darbą. Ir štai konkurso finalistas, prašome susipažinti:

Džeisonas (akt. Tom Everett Scott) - jaunas perspektyvus architektas. Jis žavus ir malonus, jo laukia puiki ateitis ir nemenka sąskaita banke. Dafnės supratimu Džeksonas – ideali pora Milei. Mylinti mama suorganizuoja pirmąjį jaunuolių pasimatymą ir – o stebukle ir dėkui visiems šventiesiems! – jie vienas kitam patinka. Džeisonas ir Milė ima susitikinėti, o Dafnė pagaliau ramiau atsikvepia. Reikalai ima klostytis tinkama kryptim.

Tačiau (kaip toj „Rexona“ reklamoj) staiga įsikiša visagalis likimo pirštas ir Milė susipažįsta su Džoniu (akt. Gabriel Macht). Džonis taip pat buvo vienas iš atsiliepusiųjų į Dafnės/“Milės“ žinutę, bet vaikinukas nepraėjo griežtos motinos atrankos. Kas toks? Muzikantas? Fe, mums tokių nereikia. Tačiau Milę, priešingai negu jos mamą, sužavi paprastas vaikinukas ir jie taip pat ima susitikinėti.

Greit Milė pajunta, kad rimtai įsipainiojo. Džeisonas labai mielas ir visais atžvilgiais puikus partneris bendram gyvenimui, tačiau tik su Džoniu mergina atsipalaiduoja ir tampa pati savimi. Kurį pasirinkti? Giliai širdies kertelėje Milė jaučia, kad Džonis yra tas, kuris iš tikrųjų gali padaryti ją laimingą. Bet kaip tuo įtikinti aklai mylinčią mamą, kuri geriau žino, kas jos vaikui geriausia, tai yra – Džeisonas?..

O Dafnė – kietas riešutėlis. Ji kantri ir užsispyrusi. Motina žino, kad reikia laiko, kol vaikai atsistos į tinkamas vėžes. Jie dar jauni, dar nieko nesupranta, bet nieko tokio – Dafnė viskuo pasirūpins. Tačiau likimo pirštas, suvedęs draugėn Milę ir Džonį, nepagaili staigmenų ir pačiai Dafnei...

„Nes aš taip pasakiau“ – puiki komedija, apie beribę ir iš proto varančią motinišką meilę. Rekomenduotina visiems vaikams ir visoms mamoms, kenčiantiems dėl tarpusavio nesutarimų. Su vaistininku konsultuotis nereikia.

Režisierius: Michael Lehmann

Scenarijaus autorius: Karen Leigh Hopkins, Jessie Nelson

Vaidina: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Lauren Graham, Piper Perabo, Stephen Collins