AXX.Gėris. II dalis
AXX.Gėris. II dalis (2007)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: UAB "Geras kadras"
Kino teatruose nuo: 2007-04-13
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Trumpai supažindinsime su naujų filmų idėjomis.

Režisierius Bartas Polonskis ir prodiuseris Romualdas Lavrynovičius pristatys jautrią dramą “Vilniaus pasaka”, kuri pasakos apie du našlaičius brolius, kovojančius ne tik su buitinėmis, bet ir su daug sunkesnėmis problemomis. Ar vaikiškų jėgų užteks užkirsti problemoms kelią?

Pagrindinius vaidmenis šiame filme atlieka 13metis Marius Lavrynovičius ir du jauni profesionalūs aktoriai Kristina Maurusevičiutė bei Tomas Dapšauskas.

Režisierius Mantas Maldeikis pristatys filmą “Laiminga diena” – apie jauną, laimės ieškantį vaikiną iš Lietuvos, kuris svajoja įvaldyti operatoriaus amatą. Jis tiki, jog Gėris išgelbės pasaulį. Už sutaupytus pinigus nusipirkęs video kamerą, čia pat loterijoje, jis laimi netikėtą prizą - laimingą bilietą į Pietų Prancūziją. Jaunuolis su dideliu įkvėpimu leidžiasi į nenuspėjamą kelionę. Pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Mantas Vaitiekūnas.

Režisierė Ramunė Rakauskaitė naują filmą “Mimoza” filmavo Čikagoje ir Floridoje.

Filmas pasakos apie keistą pasaulį, kuriame susitinka Jos ir Jo ieškančios sielos. Užsimezgusi meilė ir sutikti žmonės tik didina bendros kelionės įtampą. Akimirkos trapumas ir atsitiktinumai visiškai pakeičia herojų likimus. Pagrindinius herojus vaidina aktoriai Rytis Saladžius ir Inga Jonaitytė.

Režisierius Šarūnas Mikulskis, pirmame etape sukūręs filmą “Mandabalu”, kuris neoficialiai buvo pripažintas geriausiu visų laikų AXX filmu, šį kartą pristatys istoriją apie atsiskyrėlį Matą, kuris gyvena miške, uoliai meldžiasi ir pasnikauja. Širdies gilumoje jis tikisi ir laukia didžio stebuklo.

Viena dieną Matas randa pririštą prie medžio, iki sąmonės netekimo sumuštą, vyruką, kurį priglaudžia ir išgydo.

Dienos bėga, o sparčiai sveikstantis ir tik savimi įpratęs rūpintis vyrukas, regis nė neketina išsikraustyti iš Mato namelio. Vienas meldžiasi ir darbuojasi, kitas – suka galvą, kaip patenkinti savo primityvius kūniškus poreikius. Ilgainiui įnamis tampa tikru išbandymu Matui.