N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Suvilioti nepažįstamąjį
Perfect Stranger (2007)
Žanras: Trileris / Drama
Sukurta: Columbia Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-04-13
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Stilingų kriminalinių trilerių "Konkurentai" (Glengarry Glen Ross), "Kamera" (The Chamber), "Korumpuotasis" (The Corruptor) ir "Aferistai" (Confidence) režisierius Jamesas Foley sugebėjo suvilioti populiariuosius Holivudo aktorius - "Oskaro" premijos laureatę Halle Berry ir daugybę įsimintinų vaidmenų sukūrusį Bruce'ą Willisą. Jie su dideliu užsidegimu įsipainiojo į pavojingą ir nenuspėjamą pinigų, interneto, meilės, blefo, pavydo, šantažo ir žmogžudysčių labirintą.

Niujorko laikraščio žurnalistė Rovena Prais (akt. Halle Berry) niekaip negali pamiršti geriausios vaikystės draugės žmogžudystės ir trokšta sužinoti tiesą. Šį tragišką įvykį jau apipynė gausybė gandų ir versijų, bet policija vis dar nesugebėjo atskleisti žiauraus ir beprasmiško nusikaltimo.

Ambicingoji ir drąsioji reporterė ryžtasi patikrinti keletą svarių įkalčių, išsiaiškinti nužudymo motyvus ir pasidomėti vieno pagrindinio įtariamojo gyvenimu. Jis yra prestižinės ir įtakingos reklamos agentūros valdybos pirmininkas Harisonas Hilas (akt. Bruce'as Willis), kurį ypač palankiai ir gerai vertina miesto visuomenė. Tačiau nužudytoji Greisė keletą kartų buvo užsiminusi apie aistringą meilės romaną su pasiturinčiu ir savo žmonai neištikimu vyriškiu, su kuriuo susipažino internete.

Rovena pradeda stebėti savimi pasitikintį ir inteligentišką milijonierių, o kiek vėliau užmezga su juo santykius interneto pokalbių svetainėse. Mergina išradingai naudojasi tamsiausiais interneto užkampiais ir unikalia galimybe slėpti savo tikrąją asmenybę. Ji talentingai apsimetinėja, prisistato skirtingais vardais, griebiasi švelnaus šantažo gudrybių, manipuliuojama jau turima informacija ir nevengia atvirų provokacijų. Tokiais metodais žurnalistė mėgina ieškoti turtuolio veiksmuose net menkiausių kaltės požymių ir kruopščiai slepiamų charakterio silpnybių.

Su patyrusio IT specialisto ir profesionalaus hakerio Mailso Heilio (akt. Giovanni Ribisi) pagalba ji saugo savo anonimiškumą, todėl gali apsimetinėti net keliomis skirtingomis moterimis. Vieną dieną žurnalistė rašinėja intymius atsakymus toje pačioje didžiausioje Niujorko reklamos agentūroje įsidarbinusios vilioklės Ketrinos vardu, o kitą kartą prisistato paslaptingaja Veronika, su kuria ypač mėgsta flirtuoti moterų dėmesiu besimėgaujantis milijonierius Harisonas.

Pavojingas viliojimo ir jausmų žaidimas įgauna patį didžiausią pagreitį, kai Rovena pagaliau išsiaiškina, kad ne tik ji viena internete kaitalioja savo vardus ir slepia tikrąją asmenybę. Kuo arčiau kraupios ir negailestingos tiesos ji artėja, tuo labiau įsitikina, kiek daug gali sau leisti žmogus, desperatiškai trokštantis užmaskuoti nusikaltimo pėdsakus ir išvengti teisinės atsakomybės.

Rovena jau žino perdaug paslapčių, todėl atsiduria akiratyje niekam nežinomo žudiko, kurį turbūt ne viena kartą kalbino ir provokavo internete.

Kruopščiai užslaptinto siužeto trilerį sukūręs režisierius žada solidžią dozę sekso, aistringų glamonių, žiaurių smurtinių scenų, gudrių detektyvinių pinklių, nenuspėjamų siurprizų ir beveik dvi valandas nenutrūkstamos įtampos. Intriguojančio ir karštojo filmo pasaulinė premjera įvyks vienu metu beveik visose pasaulio šalyse.

Jamesas Foley neslepia, kad nufilmavo tris absoliučiai skirtingas pabaigas, bet kiekvieną iš jų įmanoma tobulai priderinti prie pasakojamo siužeto peripetijų. Koks konkretus finalas bus pasirinktas galutinėje versijoje paaiškės tik balandžio 11-ąją. O galbūt pirmą kartą kino istorijoje šis filmas turės net kelias lemtingųjų minučių versijas ir nė vienas žiūrovas nežinos, ar pasirinktas seansas baigsis būtent lygiai taip, kaip prieš dieną matė jo draugai.