Taksi 4
Taxi 4 (2007)
Žanras: Veiksmo komedija
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-03-02
Trukmė: 1h 31 min
Cenzas: zzz_N/A

Jis greitas. Jis nuovokus. Jis linksmas. Jis dar labiau įsiutęs. Jis turi visiškai naują automobilį. Jis mėgina surasti kelią į kitos merginos širdį.

Šauniausias ir išradingiausias pasaulio taksistas Danielis Moralesas sugrįžta į kino ekranus ketvirtą kartą ir atveža populiarios veiksmo komedijos gerbėjams dar 90 minučių džiaugsmo. Žymiai greitesnį ir pavojingesnį išbandymą jam vėl paruošė ypač sparčiai dirbantis ir nepavargstantis žmogus orkestras Lucas Bessonas, kuris lyg patyręs policininkas krupščiai užslaptino vingiuotus siužeto posūkius, o reikiamus ženklus pažadėjo sudėlioti tik pasaulinės premjeros dieną. Garsusis prodiuseris ir scenaristas surinko beveik tą pačią aktorių komandą, kuri tapo nuo 1998-ųjų gyvuojančio frančizės sėkmės garantu. Sparčiai išpopuliarėjęs Samy Naceri vėl sukios taksi automobilio vairą ir vykdys veterano Jeano-Christophe'o Bouvet vaidinamo generolo pageidavimus, o Fredericas Diefenthalis apsivilks geriausio draugo išsiblaškiusio policininko kostiumą ir toliau aiškinsis komplikuotus romantinius santykius su mylimaja Emma Sjoberg. Vienintelė Marion Cotillard dėl pernelyg didelio užimtumo kituose rimtesniuose projektuose negalėjo pratęsti linksmų nuotykių ir sugrįžti į senų draugų kompaniją, tad jau aišku, jog mūsų mėgstamiausias taksistas turės naują meilę.

Trys pirmieji "Taksi" vien tik į Prancūzijos kino teatrus suviliojo 23 mln. žiūrovų, o viso pasaulio kino teatruose surinko per 200 mln. JAV dolerių. Režisierius Gerardas Krawczykas ketvirtąją veiksmo komediją sukūrė ypatingai greitai: 2006-ųjų Kanų festivalio metu vykusioje kino mugėje Lucas Bessonas tik paskelbė apie būsimą premjeros datą, o birželio pradžioje Marselio mieste jau prasidėjo filmavimo procesas.

Nors prodiuseriai kol kas neskuba atskleisti naujo filmo detalių, veiksmo vietų, specialių kviestinių svečių ir net siužeto užuomazgos, bet "Taksi" gerbėjams jau pavyko išsiaiškinti vieną iš didžiausių paslapčių. Trejiems populiariosios serijos filmams tarnavęs automobilis "Peugeot 406" buvo nuvarytas į garažą, o taksistas Danielis Moralesas persėdo ant visiškai naujų ratų - baltos spalvos sedano "Peugeot 407". Patyrę autoekspertai neabejoja, kad naujasis taksi automobilis filme atrodys žymiai agresyviau, efektingiau, stilingiau ir ekstremaliau. Koncernas "Peugeot" pagal specialius kūrybinės grupės pageidavimus šiek tiek pakoregavo automobilio išvaizdą ir atliko išskirtinį "makijažą".