Supermenas: sugrįžimas
Superman Returns (2006)
Žanras: Nuotykių
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-07-21
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Keletą pastarųjų metų jis buvo paslaptingai dingęs... Tačiau štai jis, Plieninis Žmogus, mylimiausias viso pasaulio superdidvyris , 2006 m. vasarą sugrįš nuotykių ir veiksmo filme „Supermenas: sugrįžimas“.

Tuo metu, kai senas jo priešas rengs pinkles, kaip kartą ir visiems laikams jį padaryti bejėgiu, Supermenas skausmingai suvoks, kad jo mylima moteris Luis Lein jį paliko. Supermenas sugrįš su džiaugsmu ir kartėliu širdyje – naujajame filme jis ne tik turės susigrąžinti savo mylimąją, bet ir iš naujo atrasti savo vietą visuomenėje, kuri jau išmoko gyventi be jo. Siekdamas išgelbėti pasaulį, kurį jis myli, nuo katastrofiškos nelaimės, Supermenas leisis į didingą kelionę, nuvesiančią į tamsiausias vandenyno gelmes ir toliausias mūsų galaktikos erdves.

Supermeną, gimusį planetoje, kuri jau seniai užgeso, įvaikino ir užaugino fermerių Kentų šeima Kanzase. Jaunasis Kal-Elis buvo pervadintas Klarku Kentu ir, nors užaugo tarp žmonių, buvo visai kitoks nei jie. Gyvendamas po ta pačia saule, jis galėjo daryti tokius dalykus, apie kuriuos paprasti mirtingieji tik svajojo.Už tai jis buvo pasmerktas mokėti savo kainą – gyventi dvigubą gyvenimą. Kuklus drovus vaikinas Klarkas Kentas, pasauliui šaukiantis pagalbos, paslapčia virsdavo nenugalimu Plieniniu Žmogumi.

Tačiau praėjo jau penkeri metai, kai Supermenas dingęs ir pasaulyje vykstančias nelaimes niekas neatsišaukia. Metropolyje ir už jo ribų išaugo nusikalstamumas. Negana to, Leksas Liutoris, jau sugrįžo iš kalėjimo ir vėl kuria siaubingiausius planus, kaip Supermeno technologines paslaptis savanaudiškai panaudoti turtams ir šlovei įgyti.

Luis Lein, dienraščio Daily Planet reporterė ir Supermeno mylimoji, po to, kai šis išvyko netaręs nė žodžio, gyvena savo gyvenimą. Ji jau turi sūnų, yra susižadėjusi su dienraščio redaktoriaus sūnėnu, ir netgi laimėjo Pulitzerio premiją už straipsnį „Kodėl pasauliui nebereikia Supermeno“.

Supermenas, ilgai ieškojęs savo vietos visatoje, galiausiai sugrįžta į gimtąją Kentų fermą, pas vienintelę šeimą, kurią turi. Likimas jį sugrąžina į Metropolį, kur vos pažvelgęs į Luis Lein akis, jis supranta, kad tikrieji jo namai yra būtent čia, Žemėje.

Šį kartą, vos sugrįžus Supermenui ir likus tik kelioms valandoms iki Leksui Liutoriui pavyks įgyvendinti savo pikčiausius planus, pasauliui Supermeno reikės labiau nei kada nors iki šiol!

Režisierius: Bryan Singer („Paprasti įtariamieji“, „Iksmenai“, „Iksmenai 2“)

Vaidina: Brandon Routh, Kate Bosworth („Arklių užkalbėtojas“, „Sekso pamokos“), Kevin Spacey („Amerikos grožybės“), Frank Langela („Saldus lapkritis“, „Raudonasis drakonas“)