Tik draugai
Just Friends (2005)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: New Line Cinema
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-02-24
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: zzz_N/A

Krisas Branderis (akt. Ryan Reynolds) turi viską, apie ką gali svajoti jaunas vyras: jis turtingas, nestokojantys moterų dėmesio, gerai atrodo ir dirba prestižinį darbą.

Tačiau taip buvo ne visada – mokykloje vaikinukas buvo drovus ir turėjo problemų dėl viršsvorio. Vienintelis žmogus puikiai supratęs Krisą buvo jo geriausia, ištikimiausia ir artimiausia sielai draugė Džeimi Palamino (akt. Amy Smart). Ši karščiausia mokyklos mergina ir nevykėlis storulis Krisas buvo neišskiriami draugai.

Išleistuvių vakarą Krisas, sukaupęs visą drąsą, galų gale išdrįsta prisipažinti Džeimi meilėje. Deja deja… šaunioji mergina, jo geriausia draugė negali jam atsakyti tuo pačiu, nes mylinti jį...tik kaip brolį. Pažemintas ir nusivylęs vaikinukas tarsi šunytis pabruka uodegą ir sprunka šalin, praeityje palikdamas ir gražiausią draugystę.

Praėjus dešimčiai metų, Krisas mėgaujasi naujuoju gyvenimu, visiškai priešingu ankstesniajam. Dirbdamas muzikos prodiuseriu, jis ką tik gavo naują užduotį – išlepintą aukštuomenės pupytę Samantą Džeims (akt. Ana Faris) paversti naująja pop-scenos sensacija. Dirbti su aikštinga ir daug kainuojančia būsimąja žvaigžde, kuri kažkada praeityje dar buvo ir jo mergina, atrodo velniškai bjauri užduotis.

Pakeliui į Paryžių lėktuvas, kuriuo skrenda Krisas ir Samanta, sugenda ir jiems tenka nenumatytai nusileisti Njū Džersyje – Kriso vaikystės mieste. Vaikinas jau dešimt metų čia nesilankė, tad nusprendžia pasinaudoti proga ir aplankyti mamą (akt. Julie Hagerty) ir brolį Maiką (akt. Chris Marquette). Užsukęs į vietinį barą, Krisas kaktomuša susiduria su Džeimi ! Vienas vienintelis žvilgsnis į Džeimi – jo pirmosios meilės akis – ir vaikinas pamiršta kelionę į Paryžių, darbą, Samantą...

Krisas nusprendžia dar kartą pabandyti laimėti Džeimi širdį. Jis nenori susitaikyti su „tik draugo“ statusu. Dabar jis labiau savimi pasitiki, gerai atrodo, nemažai uždirba, kitos moterys jo geidžia – ką gali žinoti, gal dabar vaikystės draugei jis atrodys labiau tinkamas į poras ?

Tačiau kuo labiau Krisas stengiasi sužavėti Džeimi, tuo labiau ji tolsta nuo jo. O dar pašonėje besipainiojanti Samanta, kuri nė nesiruošia atiduoti Kriso kažkokiai mokyklos laikų draugei... Jis jaučia, kad nors trumpa aistros kibirkštėlė ir blykstelėjo, jis ir vėl tampa „tik draugu“.

Nejaugi Krisui nelemta būti ne tik Džeimi draugu, bet ir mylimuoju ? O gal ne tai yra svarbiausia ?

Režisierius: Roger Kumble

Scenarijaus autorius: Adam 'Tex' Davis

Vaidina: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein